Как да превърнете ученето вкъщи в забавно изживяване?

Ученето на уроци и писането на домашни са дейности, които малко деца извършват с удоволствие. Поради тази причина, голяма част от родителите са принудени да потърсят алтернативни методи, с които да превърнат ученето вкъщи в забавление. В тази статия предлагаме на Вашето внимание няколко вдъхновяващи идеи за това как Вие и Вашите малчугани лесно можете да съчетаете полезното с приятното.

1. Използвайте заобикалящите Ви предмети (бутилки, кутии, книги), за да обясните на детето си ключови уроци, като тези за тегло, размер, геометрия и т.н..

2.Пъзелите с картинки могат да научат децата на много неща: имена на държави, градове, фигури и др. Препоръчително е постепенно да купувате пъзели с повече части – успешното им нареждане, със сигурност, ще накара малчуганите да се чувстват удовлетворени от постиженията си. 

4. Готвенето е ежедневен процес, който можете да използвате, за да научите децата на малко математика. Не забравяйте да поговорите и за връзката между храненето и здравословния живот. 

5.Отделете малко място в дома си за създаване на цветна или зеленчукова градина. Насърчете децата си да се грижат на нея! Така те ще научат много за това как се гледат растенията. Освен това, ще могат да станат по-отговорни към други живи същества.

6. Учете дистанционно с децата. Представяме Ви малко идеи за онлайн ресурси, които може да ползвате:

Ucha.se – по принцип сайтът е с платен достъп, но до 29 март всички видео уроци от предучилищни групи до 12 клас са пуснати на свободно ползване. По време на карантината всеки ще може да гледа безплатно всичките 16 000+ видео урока и да използва тестовете по всички предмети от 1. до 12. клас. Включени са и тестове и уроци включително за 4-а група за децата в предучилищна възраст. Всички видео уроци и тестове са изцяло съобразени с учебната програма и дори с точния учебник, по който учениците учат и учителите преподават.

Krokotak – предлага прекрасни идеи за „направи си сам“ проекти и е напълно безплатен. Повечето материали вероятно ги имате под ръка вкъщи, а тук може да откриете идеи какво да правите с тях.

Dechica.com – сайт, подобен на Krokotak, но има и аудио приказки. (Вижте още:  14 аудио приказки на български за всяко време)

7. На последно, но не и по важност, място, запомнете, че трябва да изслушвате децата си, учете се от тях и им помагайте, дори и в моментите, когато се чувствате безсилни. Прекарвайте време с тях, защото те ще пораснат бързо и вече няма да искат да бъдат постоянно с мама и татко!  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *