Покана

Уважаеми членове на педагогическия и непедагогически екип и обществения съвет към ДГ „Незабравка“ – Бяла Слатина!

1.Общо събрание на персонала на ДГ „Незабравка“ – Бяла Слатина да се проведе на 15.04.2021г. от 18:00 часа в платформата zoom за представяне на бюджета за 2021г. и отчет за касово изпълнение на бюджета за първото тримесечие на 2021г.

2.Каним на среща обществения съвет на 15.04.2021г. в 15:30 часа в платформата zoom за представяне на бюджета за 2021г. и отчет за касово изпълнение на бюджета за първото тримесечие на 2021г.

Може да се запознаете с бюджета на детското заведение за 2021г. като отворите линка ->
презентация

Може да се запознаете с отчетът за касово изпълнение към 31.03.2021г. като отворите линка -> презентация

Отличие за ДГ „Незабравка“ – Бяла Слатина

Детска градина „Незабравка“ – Бяла Слатина участва в Инициатива за създаване на филм и песен за Васил Левски на Държавна агенция за българите в чужбина, ИТВ „Аз мога, аз знам“, сдружение „Арлекин“ /Международен фестивал за медийно изкуство „Арлекин“/ с видео материал от педагогическа ситуация за Васил Левски, която се приведе през 2020г. от IV-та възрастова група в детската градина с екип: Мария Димитрова – главен учител; Виолета Славова – старши учител и помощник-възпитател Елза Павлова, съвместно със СУ „Васил Левски“ – Бяла Слатина, родители и представители на Община Бяла Слатина.

Много сме щастливи, тъй като ДГ „Незабравка“ е единствената детска градина от България, която участва в инициативата за създаване на филм за Васил Левски и получихме Удостоверение за достойно издържан изпит от Проект „изпитът“…отличен 6!

Предстои дискусия на тема „Изпитът“, провокирана от мисълта на Васил Левски: „Трябва изпит за всеки. Защото има примери: Днес е човек, а утре – магаре .“ Дискусията ще се проведе онлайн от Национален музей „Васил Левски“ – Карлово през платформата ZOOM.

Важно!

Уважаеми родители!

Във връзка със Заповед № РД-01-173 от 18.03.2021 г. за въвеждане на временни противоепидемични мерки на територията на Република България Ви уведомяваме, че детска градина „Незабравка“ – Бяла Слатина и допълнителните бази в с. Соколаре и с. Тлачене няма да работят с деца присъствено, а обучението ще се извършва отдалечено в електронна среда, считано от 22.03.2021г. до 31.03.2021г. 

Покана

Уважаеми членове на обществения съвет към ДГ „Незабравка“ – Бяла Слатина!

Каним Ви на среща на обществения съвет на 15.01.2021г. в 15:30 часа със следния дневен ред:

  • Представяне на отчет за касово изпълнение на детското заведение за календарната 2020 година.
  • Разни

 

Може да се запознаете с отчетът за касово изпълнение към 31.12.2020г. като отворите линка -> презентация

Весели Коледни и новогодишни празници!

Екипът на ДГ „Незабравка“ – Бяла Слатина желае на всички деца, родители, близки, приятели и колеги весели Коледни и новогодишни празници!

В тези трудни времена е нужно да имаме надежда в сърцата, много търпение и вяра за по-благословени дни. 

Бъдете живи и здрави!

ПОКАНА

Уважаеми членове на обществения съвет към ДГ „Незабравка“ – Бяла Слатина!

Каним Ви на среща на обществения съвет на 28.10.2020г. в 15:30 часа онлайн със следния дневен ред:

  • Представяне на отчет за касово изпълнение на детското заведение за трето тримесечие на 2020 година.
  • Разни

 

Може да се запознаете с отчетът за касово изпълнение към 30.09.2020г. като отворите линка -> Презентация

Важно съобщение

Follow this link to read the post.

Уважаеми родители!

ДГ „Незабравка“ кани всички деца на детска градина и весела дискотека на 8 септември 2020 година /вторник/ по случай откриване на учебната 2020-2021 година.

Детската градина ще функционира с четири детски възрастови групи.

За повече информация потърсете Вашите учители на групата!

ПОКАНА

Уважаеми членове на обществения съвет към ДГ „Незабравка“ – Бяла Слатина!

Каним Ви на среща на обществения съвет на 24.07.2020г. в 15:30 часа със следния дневен ред:

  • Представяне на отчет за касово изпълнение на детското заведение за второ тримесечие на 2020 година.
  • Разни

24 май – Ден на българската просвета и култура

Защо е важно децата да се гордеят, че са българи?

24 май е един от най-светлите български национални празници – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Денят на солунските братя св. св. Кирил и Методий – създатели на глаголицата, се отбелязва като църковен празник още през XII век, но като Ден на просветата за първи път се чества през 1851 г. в гр. Пловдив по инициатива на Найден Геров.

На този ден с чувство на национална гордост отдаваме почит на всички просветители, учени, творци и светли умове в българската история и съвремие, дали своя принос за развитието на просветата и културата.

Празничният 24 май може би предизвиква най-много вълнение в първокласниците – те вече са големи, ходят на училище, знаят да четат и пишат и посрещат празника с едно ново чувство на гордост, което се заражда в тях. Независимо дали вашето дете е първокласник или този момент тепърва предстои, хубаво е то да е запознато със същността на празника.

Не е нужно да разказвате всичко в подробности, които е възможно и на вас самите да ви убягват. Нека поне детето знае, че това е празник за българския народ, че на тази дата се чества деня на българската просвета и култура, както и на славянската писменост. С празника на буквите се почитат Светите братя Кирил и Методий – създатели на славянската азбука. 24 май е празник, какъвто нямат другите народи по света. Това е празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата. Буквите, създадени от Кирил и Методий, преводите, които правят на най-важните богослужебни книги, защитата на правото на всеки народ да слави Бога на своя език, са от историческа значимост не само за формиране на българския народ и за неговия просперитет. Делото им е високохуманно и демократично, всеславянско, служещо на великата общочовешка идея за равенство на всички.

 Може да се възползвате от момента и да обясните на детето си колко е важно да пазим българските букви, защото те са уникални, дават ни национална идентичност и са повод за гордост. Хубаво е да поощряваме децата си винаги да пишат на кирилица (а не на латиница, както виждаме масово да се пише във виртуалното пространство).  

За да затвърдите празничната история, може да предложите на детето си да научи наизуст химна на Св.Св. Кирил и Методи или по-известната като «Върви народе възродени» песен. Бихте могли да кажете на детето си, че текстът е написан преди повече от 100 години от един велик човек на име Стоян Михайловски, а музиката е създадена от Панайот Пипков.

Детето едва ли ще запомни подробностите, но ако не друго, като първи стъпки в изграждането на неговото чувство за национална принадлежност и обща култура, би било хубаво, ако знае да пее или рецитира ето това:


Върви народе възродени

Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви
С книжовността, таз сила нова,
съдбините си поднови!
Върви към мощната просвета,
в световните борби върви,
От длъжност неизменно воден –
и Бог ще те благослови!

Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, гдето знаньето живей!

Безвестен беше ти, безславен!
О, влез в историята веч,
едно със другите славяни
кръстосай дух със огнен меч!

Тъй солунските двама братя
насърчваха дедите ни…
О, минало незабравимо,
о, пресвещенни старини!

България остана вярна
на достославний тоз завет –
в тържествованье и в страданье
извърши подвизи безчет…

 


Източник: http://purvite7.bg/